fölszállott a páva

2019.11.06. 13:00

Képernyőre kerül majd a Bartina táncosa

Tolnai Népújság

Forrás: MW

Sikerrel szerepelt az előválogatón, így képernyőre kerül a Fölszállott a páva idei gyerekévadának elődöntőjében szólótánc kategóriában Sándor Benjámin Solt, a szekszárdi Bartina néptáncegyüttes tagja.

Mint azt Matókné Kapási Julianna, az együttes művészeti vezetője elmondta, videóanyag alapján válogatták ki azokat a gyerekeket, akiket behívtak a budapesti előválogatóra, amelynek tétje az elődöntőbe jutás volt. Három tájegységi produkcióval kellett készülni, ezek közül Benjámin a györgyfalvi legényes táncot mutatta be a zsűrinek, méghozzá sikerrel, ugyanis bekerült a verseny elődöntőjébe, amelyet november 28-án láthat a közönség a Duna Televízióban.

Ha továbbjut a középdöntőbe, akkor a nagyecsedi magyar verbunk következik, a döntőre pedig – mindannyian szurkolunk, hogy így legyen – a decsi verbunkot tartogatja. Oktatói Tóth Zoltán és Tóth-Mihó Erika, a felkészítést segíti Molnár Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában