hangverseny

2020.02.19. 19:00

Időutazást kínált a fúvószenekar a gyönki koncerten

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Közel kétszázan látogattak el a hagyományos „sváb” fúvószenekari koncertre, múlt szombaton, a Tolnai Lajos Gimnázium kultúrtermébe. A koncert ingyenes volt. A Kresz-Tóth énekduó közreműködésével bemutatták a múlt század első felében virágkorát élő sváb fúvószenekarok kialakulását, működését, a hangszeres oktatástól a zenélési alkalmakig, archív fotók kivetítésével. A narrátor Szászi János volt. A műsor második felében énekes fúvószenekari számokkal ismertették meg a közönséget. Mint bemutatkozásukban írták, az előadáson a néző időutazáson vehet részt, nemzetiségi kultúrájuk fontos részével élményszerűen ismerkedhet meg.

– A fellépőket dr. Humné Szentesi Katalin alpolgármester köszöntötte. Ilyen jellegű koncert a környéken még nem volt, és nagy sikerrel zárult. Az eseményen meghívásunkra részt vett a szakadáti, diósberényi, varsádi nemzetiségi önkormányzat képviselője, de voltak Kétyről, Bonyhádról is vendégek – mondta Kemler Imréné, a gyönki Német Nemzetiségi Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában