A kiállítási lehetőségek hiányoznak csak az alkotóknak

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Az alkotóművészeket nem sújtotta olyan mértékben a járvány okozta helyzet, mint az előadóművészeket. Az alkotók ugyanazt csinálták a mindennapjaikban, mint korábban: írtak, festettek, zenét komponáltak. Oláh Erika tűzzománcképeket készített. A karantén ideje alatt is. Neki, mint minden képzőművésznek, a kiállítások elmaradása jelentett problémát.

Utoljára tavaly volt bemutatkozási lehetősége – párjával Eisenmayer Jenő ötvössel – Tolnán. A közeljövőben szeretnének lakóhelyükön, Sárszentlőrincen is egy közös tárlatot, mert ott még így, együtt nem állítottak ki.

Oláh Erika friss, meleg zománcképével (Fotó: Wessely Gábor)

– A tolnai templomban szakrális munkákat láthatott tőlünk a közönség – mondja –, de mostanában könnyedebb, tavaszias életképeket, faluképeket készítek. Ezeket a zománcképeket szeretném majd bemutatni, természetesen Jenő ötvösmunkáival társítva.

Jól kiegészítik egymást. A Tolna megyei kulturális élet ismert alakjai. Kiváló, önálló alkotók, de esetenként olyan kompozíciókat is készítenek, melyeken rézdomborítások és tűzzománcelemek is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában