versmondók

2020.09.30. 17:30

Szekszárdra került a rangos verseny fődíja

Rangos budapesti versfesztiválokon arattak sikert a szekszárdi Csizmazia Alapítvány mentoráltjai szombaton.

Hanol Erzsébet

Forrás: Beküldött kép

Csizmazia Ferencné, a gyerekek felkészítője elmondta, hogy négy tanítványa jutott az Országos „Regősök húrján” verseny döntőjébe, közülük azonban Radó Bertalan megbetegedés miatt nem lehetett ott a gálán.

Tornai József András, Halasi Lőrinc és Varga Panna viszont magabiztosan képviselte iskoláját, illetve Szekszárdot a hétvégi rendezvényen, amelynek a TEMI Fővárosi Művelődési Ház adott otthont. Itt azok a 7–14 éves korú gyermekek indulhattak, akik az előző évben kimagasló teljesítményt nyújtottak, illetve megyei és regionális versenyekről kvalifikálták magukat.

Halasi Lőrinc lett idén a Kaleidoszkópé-díjas. Fotó: Beküldött kép

Csizmazia Ferencné hozzátette, hogy a versenyzők már nagyon várták annak a lehetőségét, hogy színpadon, versenyhelyzetben szerepelhessenek. Ugyanezen a napon rendezték a Kaleidoszkóp VersFesztivált is. A nemzetközi megmérettetés Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, ahol idén Halasi Lőrinc nyerte el a fődíjat Junior kategóriában. Ezzel a Csizmazia Alapítvány és Szekszárd a második Kaleidoszkópé-díjas fiatalra lehet büszke. Elsőként 2016-ban Főglein Liza Kató nyerte el ezt a rangos díjat.

– Nagy öröm Lőci számára a fődíj, hiszen ez az elmúlt évek győzelmeinek és aranyainak elismerése – mondta Csizmazia Ferencné, hozzátéve, hogy a többi szekszárdi versmondó ugyancsak kitett magáért ezen a versfesztiválon is. Varga Panna arany, Dicső Botond ezüst, és Tarnai József András bronz minősítést szerzett. A következő hetek szintén igen mozgalmasan alakulnak az alapítvány mentoráltjai számára, októberben még két verseny vár rájuk.

Versünnep

Október 10-én rendezik a Versünnep fesztivált, ahova Radó Bertalan, Tornai József András, Halasi Lőrinc, Varga Panna és Főglein Liza Kató kapott meghívást, valamint Csizmazia Dóra, aki ugyan már egyetemista, de még az I. Béla Gimnázium diákjaként kvalifikálta magát az országos versenyre. Egy héttel később a 9. Fedorka-SoseVolt Versnap döntőjét rendezik Szekszárdon, ahol az ország minden pontjáról fogadnak versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában