kulturális központ

2021.01.23. 16:00

Megújult mozigéppel várják az újranyitást

Kisebb felújítást végeztek a Szekszárdi Agora mozigépén még a múlt év november elején. A mozigép működik, az intézmény egyelőre nem tervezi új gép megvásárlását.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Gödrei Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ kommunikációs osztályvezetője ismertette, hogy a koronavírus következtében kialakult helyzet okán intézményeik, beleértve a mozit is, nem látogathatók, így filmeket sem válogatnak, ahogy egyelőre bemutatókat sem terveznek. Ahogy a színházi, vagy más típusú előadásaik, eseményeik esetében is, munkatársaik folyamatosan kapcsolatban állnak a forgalmazókkal, hogy egy esetleges nyitás után a legújabb filmekkel köszönthessék moziszerető közönségüket.

Jelenleg online gyártják tartalmaikat, amelyek elnyerték a közönség tetszését. Meglátásuk szerint ez is azt bizonyítja, hogy az emberek igénylik a kulturális programokat, így ha újfent megnyithatják kapuikat, valószínűleg akkor is szép számmal köszönthetik majd az érdeklődőket, akik nemcsak az általuk vetített filmekre fognak jegyet váltani, hanem más rendezvényeikre is. Az elmúlt időszakban családi mozik, akció- és animációs filmek bemutatásának halasztásáról döntöttek, valamint jelentős sikerre számító mozik premierjére kell még türelemmel várni.

Mint köztudott, a tavalyi évben az Agora Mozi jegyértékesítő rendszere is megváltozott. Amíg lehetőség volt moziba járni, a közönség a filmekre csak telefonon tudott helyet foglalni, mert az intézmény online felületén csak vásárlási lehetőséget biztosítottak.

A koronavírus-járvány miatt a mozilátogatási szokásokban is jelentős módosulás történt. Amikor még a késő őszi időszakban voltak előadások, a szekszárdi moziban a látogatói létszámot húsz főben maximalizálták, és a filmvetítések alatt is kötelező volt a nézőknek a szájmaszk használata.

Borítóképünk: A megújított mozigép remélhetően hamarosan újra „munkába állhat” a filmszínházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában