kiállítás

2021.03.09. 09:30

Villámok cikáznak az üvegfal mögött

Sz. Á.

Fotó: Máté Réka

Villámok cikáznak a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ földszintjének előterében, mégpedig ezek a villámok Makovics „Viharvadász” Kornél nagy méretű, színes felvételein sorakoznak egymás mellett a létesítmény hosszanti, úttestre néző, üvegtáblás oldala, azaz az előtéri ablakok mögött, kifelé fordítva. Az érdeklődők így a pandémia miatt ugyan kívülről szemlélhetik meg ezeket a látványos fotókat, ám mégis részesei lesznek a falakon belül rendezett kiállításnak.

Lapunk fotóriportere évek óta elszánt megörökítője a villámlásoknak. Ezen missziójában nem riasztja sem felhőszakadás, sem szélvihar, sem a vakító fényű villámlások. Ezt a fényhatást kívánja érzékeltetni a március 31-ig megtekinthető, Hihetetlen energiák című tárlat egyik alkotása. Ennek villámait Czirok Róbert szekszárdi művész vonta be fluoreszkáló, áttetsző UV-festékkel.

Az az érdeklődő, aki ezzel a világító képpel a háttérben egy szelfit készít, és azt elküldi az intézmény közösségi portáljára, részt vesz a sorsoláson, melynek díja a kiállítás egyik eredeti Makovics-villámfotója.

Borítóképünk: Makovics Kornél az egyik érdeklődőnek magyarázza a fluoreszkáló kép működését

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában