kiállítás

2021.07.20. 19:10

Gyarapodó kortárs gyűjtemény

Wessely Gábor

Volt köztük grafikus, festő, szobrász és intermédia-művész. Július 8-18-ig táboroztak és alkottak Miszlán, a Makay Tamás és felesége, Makayné Pál Berta által 10-12 éve rendbe hozott kastélyban. (A főépület melletti magtárat alakították át szálláshellyé.) A programkoordinátor és művészeti vezető Uszkay Tekla volt.

‒ Tizennégy művész érkezett – mondta -, a magyarországiakon kívül erdélyiek és szlovákiaiak is meghívást kaptak. A készült anyagból július 17-én rendeztünk záró kiállítást, közreműködött a reneszánsz és barokk zenét játszó Bacchus Consort.

A táborozók harminc és hetven év közöttiek voltak. Feladatul azt kapták, hogy Hamvas Béla egyik könyve, a Mágia-szutra által inspirált munkákat hozzanak létre. A témához kapcsolódó színházi előadás is szerepelt a programban. S hogy mi, mindennek a hozadéka?

‒ Egyrészt a közösségépítés – a művészeti vezető szerint -, másrészt a szabad, gondtalan alkotás lehetősége, varázsa, harmadrészt az évről-évre gyarapodó kortárs gyűjtemény létrejötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában