kiállítás

2021.09.12. 13:43

Digitális művek seregszemléje

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A Babits Mihály Kulturális Központ és a Magyar Elektrográfiai Társaság közösen rendezte meg a III. Nemzetközi Digitális Triennálét. A XXI. századi digitális és elektrográfiai alkotóművészetről átfogó képet nyújtó tárlat megnyitóját a Művészetek Házában tartották szombaton. A kiállítást Gyenes Zsolt DLA médiaművész nyitotta meg. Köszöntőt mondott Fekete Vali műkritikus-esztéta, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. vizuális művészeti vezetője, a Triennálé fővédnöke, Berlinger Attila, a kulturális központ igazgatója. Kurátori köszöntőt mondott Baky Péter Munkácsy-díjas festőművész, a Művészetek Háza volt igazgatója és HAász Ágnes Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Elektrográfiai Társaság elnöke. Szintetizátorral közreműködött: Nagysolymosi Gábor zeneszerző. A moderátor Simon V. Zita volt.

A magyarok mellett számos külföldi művész alkotása is látható a kiállításokon, ami október végéig tekinthető meg a Művészetek Házában, a kulturális központ Márványtermében és Bakta Galériájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában