Tárlat

2022.02.02. 12:30

Posztumusz alkotások a jó nevű szobrásztól

Hamarosan Szekszárdon is látható lesz Cyránski Mária szobrász és ifj. Koffán Károly grafikus kiállítása.

Wessely G.

Ifj. Koffán Károly grafikus (Fotó: W. G.)

A művészpár, Cyránski Mária szobrász és ifj. Koffán Károly grafikus 1965-ben költözött Dunaújvárosba. Alkottak és oktattak, művészeti szabadiskolát működtettek, melynek az évek során mintegy háromszáz növendéke volt, a kisgyerektől a nyugdíjasig. Saját kiállításaikat tízévente rendezték meg, akkor is, amikor 22 esztendő elteltével Dunaföldvárra költöztek.

A 2020-ra tervezett kiállításuk elmaradt. Ennek volt egy általános oka, a pandémia, és egy személyes: Cyránsky Mária 2018-ban bekövetkezett halála. A kitűnő szobrász hagyatékából előkerült néhány régi-új alkotás, például gipszben maradt, bronzba nem öntött munka. Most, hogy lehetőség nyílt ismét a bemutatkozásra, ifj. Koffán Károly azokból is válogatott az anyagba. Gyűjteményes kiállításukat január 28-án nyitotta meg Mezei Zsolt alpolgármester a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. A tárlat március 4-ig tekinthető meg.

Hamarosan Szekszárdon is látható lesz néhány Koffán- grafika és Cyránski-féle posztumusz újdonság. Február 5-étől lesz megtekinthető a Művészetek Házában a Tolna megyei képzőművészek alkotásaiból válogatott, gazdagnak ígérkező anyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában