A könyvtárnak 3500 lemeze van

2022.03.19. 11:42

Újra hódít a bakelitlemez: börzét rendeznek a megyeszékhelyen

Wessely Gábor

Károlyi Kálmán (balról) és Liebhauser János a lemezekkel (A szerző fotója)

Újra hódít a bakelitlemez, egyre több a gyűjtő. Internetes kapcsolat is van köztük, ám ez nem olyan portéka, amelynek az adásvétele „látatlanban” is megtörténhet. Meg kell nézni közelről, milyen a minősége, nincsenek-e rajta karcolások, amin megugorhat a tű, élvezhetetlenné téve a zenét. 


A megyei könyvtár több mint 3500 lemezzel rendelkezik, és működtet egy bakelitklubot. A gyűjteményt Károlyi Kálmán gondozza, de az igazgatónak Liebhauser János is szívesen kalandozik a bakelitek világában. Szeretnének minél többeket bevonni, ezért most – március 20-án ‒, kedvcsinálónak, szerveznek egy bakelitbörzét. 


Ez lesz az első ilyen alkalom Szekszárdon, de Budapesten és Szegeden már régóta jól működnek a hasonló összejövetelek. Az előzetes bejelentkezésekből látszik, hogy nagy kínálat várható, az viszont nem látszik, hogy mekkora lesz az érdeklődés, a kereslet. Ám, mivel egyre több a bakelitmániás, a szervezők bíznak abban, hogy életképes az ötlet, és érdemes lesz a jövőben is szekszárdi börzéket rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában