Moziajánló

2022.04.23. 13:00

Ezeket a filmeket vetítik a megyei mozik a napokban

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a következő napokban Tolna megye mozijai, hátha találsz valamit, ami Neked is tetszik.

P. A.

Illusztráció: Shutterstock

Legendás állatok - Dumbledore titkai (12)
amerikai fantasy, 143 perc
Szereplők: Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Ezra Miller
Rendező:David Yates

Hivatalos tartalom: A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.

Megtekinthető:
Szekszárd - ápr. 21-27. - 17:00
Paks - ápr. 23., 25. és 27. - 17:10 óra; ápr. 24. és 26. - 20:00 óra

Arany (16)ausztrál thriller, 97 perc
Szereplők:  Zac Efron, Anthony Hayes, Susie Porter
Rendező: Anthony Hayes

Hivatalos tartalom: Két utazó valószínűleg a valaha talált legnagyobb aranyrögbe botlik a sivatag közepén. A mozdíthatatlan rög felbecsülhetetlen értékkel kecsegtet, azonban megfelelő felszerelés és gépek nélkül nem tudják kiemelni a földből. Míg egyikük útnak indul, hogy meghozza a szükséges eszközöket, a másik férfi az arany mellett marad, és – dacolva a zord sivatagi klímával, a rá leselkedő farkasokkal valamint azon kétségeivel, hogy esetleg sorsára hagyták – várja a segítséget, ami talán sosem érkezik meg.

Megtekinthető:
Szekszárd - ápr. 22-27. - 20:00

Katonafeleségek (12) 
dráma, musical, vígjáték 112 perc - feliratos
Szereplők: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Emma Lowndes, Greg Wise
Rendező: Peter Cattaneo

Hivatalos tartalom: A katonafeleségek kórusainak világszintű jelensége által ihletett filmben miközben párjaik Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, az itthon őket hazaváró nők egy csoportja kórust alapít. Kezdetben nehezen jönnek ki egymással, de ahogy szép lassan baráti kötelékek szövődnek közöttük, a zene és a nevetés megváltoztatja az életüket: nemcsak segítenek egymásnak legyőzni a szeretteik elvesztésétől való félelmeiket, de egy médiaszenzáció középpontjában találják magát.

Megtekinthető:
Szekszárd - ápr. 28-30. - 17:00 óra
Bölcske - ápr. 23-24. - 18:15 óra

A Rosszfiúk (12)
amerikai animációs vígjáték, 101 perc
Szereplők: Sam Rockwell, Awkwafina, Zazie Beetz
Rendező: Pierre Perifel

Hivatalos tartalom: Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú – Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula – nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak... megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a Rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében.
A film Aaron Blabey bestseller sorozata alapján készült, amelyből 8.2 millió példányt adtak el világszerte. A rendező Pierre Perifel (A Kung Fu Panda filmek animátora), a forgatókönyvet Etan Cohen (Trópusi vihar, Keményítőkúra) írta.

Megtekintheő:
Szekszárd - április 23-24. - 15:00 óra


Sonic, a sündisznó 2 (12)
kalandfilm, 120 perc
Szereplők: Jim Carrey, Idris Elba, James Marsden
Rendező: Jeff Fowler

Hivatalos tartalom: A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen. Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne...

Megtekinthető:
Paks - ápr. 23. - 10:00 óra; ápr. 24. - 12:20 óra; ápr. 25., 27. - 14:40 óra; ápr. 26. - 15:10 óra
Bölcske - ápr. 23-24. - 16:00 óra

Az elveszett város (12)
amerikai vígjáték, 92 perc
Szereplők: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Patti Harrison
Rendező: Adam és Aaron Nee

Hivatalos tartalom: A katonafeleségek kórusainak világszintű jelensége által ihletett filmben miközben párjaik Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, az itthon őket hazaváró nők egy csoportja kórust alapít. Kezdetben nehezen jönnek ki egymással, de ahogy szép lassan baráti kötelékek szövődnek közöttük, a zene és a nevetés megváltoztatja az életüket: nemcsak segítenek egymásnak legyőzni a szeretteik elvesztésétől való félelmeiket, de egy médiaszenzáció középpontjában találják magát.

A megtörtént eseményeken alapuló történetet az Alul semmi rendezője vitte filmre – sok-sok érzéssel, humorral és szívekig hatoló dalokkal: olyan slágerek csendülnek fel a filmben, mint Katonafeleségekben a Don’t Go Breaking My Heart Elton Johntól, a Time After Time Cindy Laupertől vagy az Angels Robbie Williamstől.

Megtekinthető:
Szekszárd - ápr. 28-30. - 19:30 óra
Paks - ápr. 23., 25., 27. - 20:00 óra; ápr. 24., 26. - 17:40 óra

MORBIUS (16)

akció-horror, 108 perc
Szereplők: Jared Leto, Michael Keaton, Matt Smith, Tyrese Gibson
Rendező: Daniel Espinosa

Hivatalos tartalom: Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg. Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja. És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik. A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Morbius, Pókember egyik régi ellenfele rémisztő története egy látványos, nagy költségvetésű filmben kel új életre, és az egykori Joker, Jared Leto játssza!

Megtekinthető:
Bölcske - ápr. 23 - 24. 20:30 óra

Rohammentő (18)
akció, bűnügyi, thriller, 136 perc
Szereplők: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González
Rendező: Michael Bay

Hivatalos tartalom: Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik. Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben).

Megtekinthető:
Paks - ápr. 23. - 14:25 óra; ápr. 24. - 14:55 óra
Bölcske - ápr. 29-30. - 20:30 óra

Katonadolog (12)
vígjáték, 112 perc
Szereplők: Channing Tatum, Lulu
Rendező: Reid Carolin

Hivatalos tartalom: A két ex-katonát akaratuk ellenére egy küldetés hozza össze: Briggs (Channing Tatum) és Lulu (egy belga malinois kutya) baljóslatú utazásra indulnak végig Amerika nyugati partján, hogy a kutya korábbi gazdájának temetésére időben érkezzenek.
Menet közben a végletekig őrületbe kergetik egymást, áthágnak egy csomó szabályt, épphogy elkerülik a halált és megtanulják, hogy néha kissé el kell lazulni ahhoz, hogy egy fikarcnyi esélyük legyen a boldogságra.

Megtekinthető:
Bölcske - ápr. 29-30. - 18:00 óra

Szelíd (16)
dráma, 92 perc
Szereplők: Csonka Eszter, Turós György, Krisztik Csaba, Kerekes Éva, Papp János
Rendező: Csuja László

Hivatalos tartalom: Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt.

Megtekinthető
Bölcske - ápr. 29-30. - 16:00 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában