Forgass a Földért

2022.04.07. 22:45

Hollywood jelentkezik: meghirdették a filmkészítő versenyt

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) közreműködésével idén is megrendezik a Forgass a Földért filmes versenyt!

A filmkészítő verseny meghirdetésének résztvevői a Los Angeles Film School dísztermében prof. Karl Bardosh művészeti vezető (balról), dr. Zádori Iván dékánhelyettes, Lawrence David Foldes, a Forgass a Földért nemzetközi zsűrielnöke, valamint prof. Marlee Roberts programigazgató (Beküldött kép)

A globális seregszemle meghirdetését – az előző években díjazott filmek vetítésével együtt – az Oscar-díj átadása utánra időzítették. A kar képviseletében dr. Zádori Iván nemzetközi kapcsolatokért felelős dékán­-helyettes vett részt Los Angeles egyik leghíresebb részén, a Sunset Boulevard-on megrendezett eseményen.

A filmkészítő verseny a PTE KPVK fenntarthatósággal és környezeti neveléssel kapcsolatos programjainak meghatározó eleme. A kar oktatási kínálata szempontjából azért is különösen fontos, mert 2021-től új programként elindult a karon a gyártásszervező felsőoktatási szakképzés. A verseny keretében a hallgatók filmkészítéssel és a produceri munka támogatásával kapcsolatban gyakorlati ismereteket szerezhetnek. A versenynek jelentős szerepe volt abban is, hogy a KPVK 2021 évi programjai alapján elnyerte a Bolygónk és városunk környezetvédelmi díjat intézményi kategóriában.

A „Forgass a Földért” filmkészítő maraton a PTE KPVK és a „Forgass a Földért” Alapítvány közös produkcióban szervezi, a New York University (NYU) Tisch School of Arts közreműködésével. A verseny szakmai vezetője Kindl Gábor producer (Forgass a Földért Alapítvány), művészeti vezetője prof. Karl Bardosh (NYU). A lebonyolítás szakmai csapatát a PTE KPVK gyártásszervező hallgatói adják, a májusi versenyt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) támogatja.

A nevezés bárki számára nyitott, a részletek ide kattintva megtalálhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában