Kiállítás

2022.06.07. 09:20

Tolna legszebb tájait kapja lencsevégre

Retkes Tamás fotósnak nyílt kiállítása június 3-án, pénteken a Vármegyeháza folyósógalériájában. A Gemenc című tárlatot Csontos Péter, a Gemenc Zrt. turisztikai és marketing osztályának vezetője nyitotta meg. A műsor során a B18 - I. Béla Zeneműhelye működött közre.

Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ

A fotós 2020 óta készült természetfotóinak válogatásából nyílt tárlat, melyen harminc természetfotóját ismerhette meg a nagyközönség. A fotós a kiállított természetfotókat a tárlat bontása után közintézményeknek ajándékozza.

Retkes Tamás a Wosinszky Mór Megyei Múzeum fotósa, 1977-ben született Szekszárdon. Családjában többen is hobbiszinten fotóztak, így gyerekkorától kezdve élete része volt a tevekénység. Már akkor nagyon érdekelte, hogyan működik az analóg fényképezőgép, hogy milyen neki tetsző pillanatokat tud megörökíteni, másokkal megosztani.  

Legtöbbször Tolna és Baranya megye tájait (Szálka, Gemenc, Sötétvölgy, Lengyel-Annafürdő, Óbánya) örökíti meg. Elmondása szerint szívesen jár ki a természetbe, de a várost is sűrűn lencsevégre kapja. Kedveli az éjszakai asztrofotózást, és rendszeresen készít háromszázhatvan fokos gömbpanorámákat is. Az utóbbi években belekóstolt a légifotózásba, amit szintén nagyon élvez. 

Jelenlegi munkahelyén, a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban régi leletekről, tárgyakról és előadásokról készít fotókat, ami szakmai szemmel újabb kihívást jelent számára. A National Geographic-nak is rendszeresen készít felvételeket.

Autodidakta módon tanulta és tudatosan tanulja folyamatosan a szakma rejtelmeit - elmondása szerint – ez egy élethosszon át tartó tanulási folyamat.

A kiállítás Pünkösd hétfőig volt megtekinthető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában