Díszített tojások

2023.01.25. 13:09

Már koppintják is az alkotásait

Nincs két egyforma tojás. De van! Ha lekoppintják a tojásdíszítő alkotását. Csuhaj Tünde már találkozott olyan, mások által eladásra kínált darabbal, ami erősen hasonlított az általa készítetthez. Az „ötletszerzést” segítik a netes fórumok – amelyekre felteszik munkáikat a tojásdíszítők – és a kézműves vásárok. 

Wessely Gábor

A legnagyobb nyugat-európai tojásos kiállítások és börzék húsvét előtt vannak. Csuhaj Tünde hosszú évek óta jár ezekre. Vannak már visszatérő vásárlói is. És úgy tűnik olyanok is, akik nemcsak a házi vitrinjükbe akarják betenni a míves lúd-, emu- és strucctojásokat, hanem a „sokszorosításukra” is gondolnak. 

Csuhaj Tünde. Fotó: Wessely Gábor

Még alig múlt karácsony, és a tojáscsipkézők már a húsvétra készülnek. A szekszárdi alkotót az ország legjobbjai között tartják számon ebben a mesterségben. Mini domborműveket farag a tojáshéjba, egy fogászati fúróhoz hasonló eszköz segítségével. Még egy fontos dolog kell hozzá – ahogy mondja ‒: jó szemüveg. S tegyük hozzá: a tehetség sem lényegtelen tényező ebben a projektben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában