Olvasás

2023.02.01. 09:30

Ismét vakrandira várja olvasóit a paksi könyvtár

Egyre többen járnak könyvtárba Pakson – mondta az intézmény igazgatója, aki az idei programokról is beszámolt.

TEOL

A kép illusztráció.

Mozgalmasan telt a koronavírusjárvány miatti korlátozások óta eltelt időszak a Pákolitz István Könyvtárban, megemelkedett a szolgáltatást igénybe vevők és az új beiratkozók száma is – tájékoztatta a TelePaksot az intézmény vezetője, aki szerint ebben sokat segítettek az olvasást népszerűsítő különböző programok. 

– Eredményes évet zártunk tavaly, ugyanis a múlt évben közel negyven százalékkal többen használták a könyvtárat, vették igénybe a szolgáltatásainkat – mondta Pumerscheinné Bedekovity Zóra igazgató, aki kiemelte, tavaly ötven százalékkal nőtt az új beiratkozók száma, amely azt jelenti, hogy már több mint kétezer olvasójuk van. A könyvtárvezető szerint tavaly népszerűnek bizonyultak az író-olvasó találkozók és a gyerekeknek szóló játékos foglalkozások, de nagy siker volt a Kincskereső Gyermekkönyvtár születésnapi rendezvénye is, amelyen Gryllus Vilmos is fellépett.

Jelenleg, az energiaválság miatt a Pákolitz István Könyvtár földszintjén vehetők igénybe a gyermekkönyvtári szolgáltatások, de a Kínálgató iskolai és gyermekkönyvtár továbbra is várja az olvasókat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola épületében. – Ez bárki számára igénybe vehető nyilvános könyvtár, ahol szintén az irodalmi művek széles választékát megtalálhatják az érdeklődők, de itt rendezik meg a gyermekkönyvtári programokat, a baba-mama klub foglalkozásokat és február végén a kakaó partyt – jelezte Pumerscheinné Bedekovity Zóra. Hozzátette, a városi könyvtár munkatársai idén is színes programokkal várják az érdeklődőket.

Mint mondta, az idei év első rendezvénye a már évtizedes hagyományra visszatekintő könyves vakrandi lesz, amelyet a könyvtárosok hagyományosan február 14-re szerveznek. Ez azt jelenti, hogy a könyvtárba látogató olvasók lezárt könyvcsomagokat vehetnek át, így számukra is meglepetés lesz, hogy milyen olvasnivalót tartalmaz a csomag. A vakrandin kínált könyvek kikölcsönzése a szokásos módon működik: a csomagban található kötetek 30 napra kölcsönözhetők és két alkalommal hosszabbíthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában