Költészet napja

2023.04.28. 18:30

Megindító volt az irodalmi délután

A magyar költészet napja alkalmából szervezett irodalmi délutánt Károly Józsefné amatőr költő a Szedresi Halászcsárdában.

TEOL

A fellépők, Bíró Jolán, Bónyai Gusztávné, Gyékényesi Zoltán, Károly Józsefné, Mérei János, Petróczkiné Kovács Irén és Varga Gyuláné elmondták vagy elénekelték kedvenc verseiket. A megzenésített verseket gyakran együtt énekelték a lelkes közönséggel Mérei János tangóharmonikás és Orsós György tamburás kíséretével. 

A szedresi irodalmi délután résztvevői. Elől, balról a második Károly Józsefné szervező.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódóan sok vers hangzott el legismertebb nemzeti költőnk tollából. Emellett több magyar költő, Ady Endre, Arany János, Kosztolányi Dezső, Kölcsey Ferenc, Radnóti Miklós, Várnai Zseni közismert műveiben is gyönyörködhettek a résztvevők.  

A külföldi szerzők közül Konsztantyin Szimonov Várj reám című, sajnos ma újra aktuális megzenésített költeménye csalt egyesek szemébe könnyet. A szervező célja a rendezvénnyel az volt, hogy minél többen rácsodálkozzanak a költők szép gondolataira, amelyben azok nem csak a saját érzéseit fejezik ki, hanem embertársaik problémáira is keresik a választ, a megoldást vagy a megnyugvást. Károly Józsefné köszönetet mondott a résztvevőknek, köztük a harci vendégeknek és a Halászcsárda dolgozóinak a rendezvény szíves befogadásáért. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában