Költészet napja

2023.04.12. 16:45

Pakson is verseket posztoltak az emberek

Az elmúlt években a világ 20 országban élő magyarok már rengeteg verset posztoltak ki nyilvánosan több helyszínen, elképesztő kreatív megoldásokkal. Az akciót minden évben április 11-én, József Attila születésnapján hirdetik meg.

W. T. T.

A „Posztolj verset az utcára!” megmozdulás idén is megmozgatta az embereket világszerte, Pakson a városi könyvtár bejárati ajtaját is elárasztották a szebbnél szebb költemények.

A paksi városi könyvtár ajtajára is "kiposztolták" a verseket (Fotó: Molnár Gy.)

„Azt kértük idén is a járókelőktől, olvasóktól, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is osszák meg velünk kedvenc verseiket. Arra is bíztattuk az embereket, hogy akár saját verseiket is közzé tehetik, legyen ez csatorna a műkedvelők között.”  – mondta el Pumerscheinné Bedekovity Zóra mintaprogram-fejlesztő, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatója.

Minden résztvevő, éljen bárhol a világon ezen a napot hozzá tett kicsit az ünnephez. Ez a nap ilyenkor a verseké, melyek járdákon, üzenőfalakon, hirdetőoszlopokon, vagy egy adott intézmény ajtaján találhatók meg, mint Pakson a könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában