Teol.hu videó

2023.04.12. 16:30

Stílusosan, a Garay téren szavaltak a kisdiákok (videó)

Igazi különlegességgel készültek a Szent József Katolikus Iskola (SzJKI) diákjai a Magyar Költészet Napjára. Április 12-én délelőtt a Garay téren szavaltak az iskola legtehetségesebb negyedik, ötödik, hatodik és hetedik osztályos tanulói.

FEB

Szebbnél szebb költeményekkel lepték meg a szekszárdi járókelőket (A szerző felvétele)

– Bertáné Hargitai Margaréta tanárnővel szerettünk volna valami különlegességgel készülni az idei költészet napjára, ezért azt találtuk ki, hogy a legügyesebb szavalóinkkal kiköltözünk a délelőtt folyamán az iskola elé egy mikrofonnal és hangszóróval, hogy a tanulóink így vigyenek egy kis színt és kultúrát az emberek mindennapjaiba – tájékoztatta lapunkat Tövisháti Lilla, a SzJKI tanára. Próbáltunk felnőtt járókelőket is megszólítani, hogy adjanak elő egy részletet a kedvenc verseikből, de erre csupán két ember vállalkozott.

Fotó: A szerző felvétele

Az időjárás is kedvezett a tanulóknak, akik kedvenc költőik legszebb műveit adták elő a költészet napja előtt tisztelegve.

– Először meglepődtem nagyon, nem tudtam milyen rendezvény folyik itt a téren, de több ilyen kezdeményezésre lenne szükség a városban. A gyerekek teljesen feldobták a napomat – válaszolta kérdésünkre az egyik járókelő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában