Előadás

2023.05.13. 18:43

A gyönyörű Perczel-kúriát ünnepelték Bonyhádon

Az Emlékhelyek Napját tartották május 13-án délelőtt a Bonyhádi Sportcentrum és a Völgységi Múzeum közös szervezésében Bonyhádon, a Perczel-kúriában.

Farkas Eszter

A Perezel-kúria 2023. március 10-én csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete szakmai felügyelete alatt álló Nemzeti Emlékhelyek sorába. Ennek megünneplésére szervezték a szombat délelőtti programokat. A rendezvényt Filóné Ferencz Ibolya, polgármester és dr. Farkas István Gergő, a múzeum igazgatója nyitotta meg.

Dr. Dobos Gyula nyugalmazott levéltárvezető a Perczel családról tartott előadást. Fotó: Máté Réka

Előadást tartott Dr. Dobos Gyula, a Tolna Megyei Levéltár nyugalmazott vezetője a Perczel családról, Denkinger József, Bonyhád város főépítésze pedig a Perczel-kúria felújításáról beszélt. A rendezvényen a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola diákjai koncertet adtak, valamint a Völgységi Néptánc Egyesület is fellépett.

Denkinger József, Bonyhád város főépítésze a Perczel-kúria felújításáról beszélt. Fotó: Máté Réka

 – Az eseményen szép számmal gyűltek össze az érdeklődők, így nagyon bízunk a folytatásban. Nem titkolt szándékunk, hogy a Bonyhádi Sportcentrummal közösen hagyomány teremtő szándékkal szerveztük meg az Emlékhelyek napját - tájékoztatta lapunkat dr. Farkas István Gergő, múzeumigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában