Teol.hu podcast

2023.05.26. 12:00

Szekszárdi siker az országos szolfézsversenyen

Lozsányi Julianna egy sokoldalú, nagyon tehetséges fiatal lány, aki előkelő helyet szerzett a megmérettetésen.

Tóth Tímea

Debrecenben rendezték meg a XIII. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Versenyt, ahol Lozsányi Julianna, a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola növendéke végigjárta a selejtezők sorát és bejutott a döntőbe. Julianna a korcsoportjában országos második helyezést ért el és népdaléneklési különdíjat is kapott.

Lozsányi Tamással (B) és Fűzi Jánossal (J) beszélgettünk. Fotó: TEOL

Julika kicsi kora óta érdeklődik a zene iránt, hegedült, zongorázik és besegít édesapjának a koncerteken. Zenetanár szülei révén sok irányzatba belekóstolhatott. Édesapja Lozsányi Tamás orgonaművész, zongora tanár kísérte Julikát a versenyen, Molnár Márta gitár tanárnő pedig a népdalok betanulásában segítette kislányát Pintér Gabriella magánének tanárral együtt. Szolfézs felkészítő tanára Füzi János volt.

Podcastünkben Julika édesapja, Lozsányi Tamás meséli el a verseny előkészületének izgalmait, valamint Fűzi János tanár úr is megszólal a felkészüléssel kapcsolatban.

Korábbi podcast beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában