TV-ajánló

2023.06.08. 15:25

Poirot karácsonykor is nyomoz

Agatha Christie művének hőse, Poirot újabb rejtélyt bogoz ki az 1994-ben készült filmben.

B. M.

A film főszereplője, David Suchet.

Forrás: Shutterstock

Az angol krimiírónő 1938-ban megjelent regényéből forgatott alkotás története Simeon Lee idős gyémántmilliomos körül forog, aki meghívja a családját, hogy töltsék együtt a karácsonyt házában, Gorston Hallban.

Az ünnepen azonban családtagjait szörnyű látvány fogadja: elvágott torokkal találják Simeon Lee-t a saját szobájában. Az áldozat a gyilkosság előtt néhány órával változtatta meg a végrendeletét. Agatha Christie főhőse, Hercule Poirot nyomozó igencsak népszerű a mai napig is, sokakat érdekelnek a szokásai, az életvitele.

A reggelije például két szimmetrikus főtt tojásból és egy darab tökéletes négyzetekre vágott, kéreg nélküli pirítósból áll. Van, hogy a pirítósnégyzetek tetején tökéletes lekvárkarikák vannak. Dohányzó ember, aki apró, fekete papírral ellátott Balkan Sobranie török cigarettát szív.

Sokan akarják tudni, hogy miért belga Poirot. Nos, bár ő a brit kultúra második leghíresebb nyomozója Sherlock Holmes után, valójában menekült. Az első világháború miatt kitelepített belgák Angliába érkező csoportjához tartozik, és Brüsszelből származik.

Poirot/Poirot karácsonya, angol krimisorozat, Galaxy4, 18.50

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában