Tenkes Kórusfesztivál

2023.06.10. 08:46

Siklóson énekelt a Gárdonyi

Az 1970-es 80-as években a baranyai város több alkalommal adott otthont kórustalálkozóknak, fesztiváloknak. A helyi Tenkes Vegyeskar e hagyományt folytatva 2018-ban megszervezte az I. Tenkes Kórusfesztivált.

TEOL

A Szekszárdi Gárdonyi kórus a Siklósi Várban (Beküldött kép)

A rendezvény célja, bemutatkozási lehetőséget biztosítson a kórusművészetet magas fokon művelő énekkarok mellett az ifjú tehetségeknek. Az idén harmadik alkalommal megrendezett találkozónak a Siklósi Vár adott otthont. A rendezvényt Siklós polgármestere, Riegl Gábor nyitotta meg. 

A fellépők között volt a házigazda Siklósi Tenkes Vegyeskar (Kunváriné Okos Ilona) mellett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekköre (dr. Villányi Eszter), az Assonantia Nőikar (Pécs, Bártfai Zsuzsanna), a Barcsi Bárdos Lajos Vegyeskar (Kertész Attila), a Mohácsi Bartók Béla Vegyeskar (Imre Lajosné Ivánfi Márta) és a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes (Naszladi Judit). A Gárdonyi Kórus műsorát Lozsányi Tamás zongoraművész kísérte, szólót énekelt Ócsai Annamária operaénekes. 

A hangversenyt az énekkarok közös éneke zárta Kunváriné Okos Ilona vezénylése mellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában