Budapesten dedikált

2023.06.15. 21:33

Szívmelengető találkozásban lehetett része Dicső Zsoltnak a könyvhéten

Dicső Zsolt már tizenhét évvel ezelőtt, 2006-ban is dedikált Budapesten, az akkori könyvhéten. Így tett a múlt héten is. A hagyományoknak megfelelően a Vörösmarty téren várta – tollal felfegyverkezve – hűségesen visszatérő régi, avagy éppenséggel új olvasóit.

Szeri Árpád

– Mindig a kiadó dönti el, hogy ki, mely szerzője legyen ott könyvheti pavilonjában – mondta el lapunknak a Szekszárdon élő és alkotó költő. – Az én műveimet a Fekete Sas jelenteti meg immár tizenhat éve. Ennek a kiadónak köszönhetően eddig öt művem hagyta el a nyomdát és valamennyit volt szerencsém a fővárosban, az ottani könyvheteken dedikálni. Máig emlékezetes számomra az első alkalom, amikor is Tarján Tamás, József Attila-díjas irodalomtörténész méltatta verseimet, azok közül Dunai Tamás színművész olvasott fel néhányat.

 

A legfrissebb történet főszereplője az a férfi, aki tizenhat év elteltével most ismét megkereste a pavilonban helyet foglaló Dicső Zsolt. Felelevenítette a több mint másfél évtizeddel ezelőtti találkozást és örömmel nyújtotta aláírásra a szekszárdi költő új kötetét. A Valami valamihez hozzáér című könyvről lapunkban már megjelent méltatás. Az olvasók elé több mint másfél évtized csokorba gyűjtött termése tárul, néhány korábbi kedvenccel kiegészítve. 

– Szívmelengető érzést jelentett számomra ez a találkozás, ilyenkor nyugtázhatja az ember a maga mélységében, hogy volt értelme alkotó munkájának – jegyezte meg a költő. Azt is hozzátette, hogy jelenleg is dolgozik, ír új verseket, bár nem szigorú napi penzum szerint: hiszen nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában