Irodalmi akadémia

2023.07.12. 19:05

A költővel beszélgetett az igazgató

Egy különleges személyiség formabontó munkásságába tekinthettek be az érdeklődők a Szekszárdi Magasiskola szerda délutáni nyilvános rendezvényén.

Szeri Árpád

A Mészöly Miklós Irodalmi Akadémia rendezvénysorozat újabb állomásaként a vármegyeháza Pollack Kávézójában Dicső Zsolt mutatkozott be a közönségnek. 

Dicső Zsolt (b) és Liebhauser  János. Fotó: Máté Réka

Az abszurd, avagy az irányba hajló, ezzel együtt líraisággal átszőtt költészet szekszárdi mesterét Liebhauser János, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatója  kérdezte. Szó esett egyebek mellett Dicső Zsolt közelmúltban megjelent megjelent gyűjteményes kötetéről, a vármegye székhelyéhez való kötődésről, arról a lokálpatriotizmusról, ami a költő irodalomszervezői tevékenységében is erőteljesen megmutatkozik.

Ezt követően Lovas Csilla irodalomtörténész, főmuzeológus  és Rubányi Anita múzeumpedagógus, előadóművész invitálta a jelenlévőket egy irodalmi betétekkel színesített, virtuális Mészöly-sétára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában