Tv-ajánló

2023.07.12. 15:30

Cinikus világot mutat a mozi

Az éhezők viadala trilógiájából készült könyvadaptáció izgalmas és magával ragadó utazásba kalauzol bennünket egy olyan távoli jövőbe, ahol a túlélésért minden évben meg kell küzdenie a fiataloknak.

Farkas Eszter

A film egyik főszereplője, Jennifer Lawrence

Forrás: Shutterstock

Suzanne Collins izgalmas regényei egy olyan világot mutatnak be, ahol a hatalommal való visszaélés és a manipuláció mindenkit elgondolkodtatnak. 

A főszereplő a lázadó szellemű Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), aki a Capitol uralma alá tartozó Panem diktatórikus rendjének kegyetlen világába kerül, az éhezők viadalába, ami egy véres és könyörtelen küzdelem.

A tizenkét körzetből kiválasztott fiataloknak kell megküzdenie egymással a túlélésért. Katniss azonban nem csak a viadalt akarja megnyerni, ennél sokkal nagyobb terve van.

A trilógia rendkívül pörgős, tele fordulatokkal, emellett azt mondhatjuk, hogy egy igazi érzelmi hullámvasút. A filmek kiválóan mutatják be a társadalmi hierarchia, a politikai manipuláció és az egyéni erőfeszítések összecsapását egy olyan világban, ahol semmi sem az, aminek látszik.

A trilógia az emberi lélek mélyebb rétegeire is hat, és olyan fontos témákat vet fel, mint az elnyomás, a szabadság, de magát a társadalom mivoltját is megkérdőjelezi. Mindenképp ajánlatos megnézni a filmsorozat összes részét, ha valami igazán maradandóra vágyunk.

Az éhezők viadala: Futótűz, AMC, 18.20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában