Teol.hu podcast

2023.07.22. 19:00

Írótábor fiataloknak

Ifjúsági író tábor helyszíne volt nemrég az Illyés Gyula Könyvtár. A táborba a Kamasz Hangban már publikáló fiatalok, illetve új tagok is érkeztek, hogy gyakorolják az írást, és visszacsatolást kapjanak nemcsak egymástól, hanem szakemberektől, gyakorlott íróktól is.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Kaposi Ildikó, ifjúsági könyvtáros.

Fotó: MW

A hét során rengeteg kreatív írást segítő feladat várt a fiatalokra, illetve közösen és egyénileg is alkottak történeteket, verseket. Minden napra jutott valamilyen házi feladat is. Kaposi Ildikó ifjúsági könyvtáros elmondása szerint amellett, hogy írásgyakorlatokat, trükkös feladatokat végeztek, arra is törekedett a foglalkozások során, hogy kizökkentse a 14-19 éves táborozókat a komfortzónájukból.

Az előadók között volt Jakobovits Kitti irodalomterapeuta, pszichológus, aki irodalomterápiás foglalkozást tartott, Dicső Zsolt író, költő, szerkesztő a kreatív írásról beszélt, Fekete Richárd költő, szerkesztő, egyetemi oktató gyakorlati tanácsokat adott, míg Molnár T. Eszter író rendhagyó irodalomórát tartott. Kaposi Ildikóval Tóth Tímea szerkesztőnk beszélgetett.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában