Évadnyitó társulati ülés

2023.08.15. 11:30

Már próbálnak a színművészek a Német Színházban

Hat társulati taggal és egy állandó vendéggel kezdi az új szezont a Szekszárdi Német Színház. A tudnivalókat társulati ülésen ismertette az igazgató. Shakespeare-vígjáték lesz az első bemutató.

Szeri Árpád

Évadnyitó társulati ülést tartott hétfőn délelőtt a Deutsche Bühne Ungarn. A társulatot Lotz Katalin igazgató köszöntötte, majd tájékoztatást adott az időszerű tudnivalókról. Az intézmény – Paula Donner távozása után – új színművésszel gyarapodott: Perrine Martin a Baden-Württemberg tartományban található Freiburgból érkezett, korábban a Freiburger Theater tagja volt. A Szekszárdi Német Színház társulata így továbbra is hat állandó művészből áll:  az említett Perrine Martin mellett Lotz Katalin, Melissa Hermann, Sipos Eszter, Niklas Schüler és Dominik Spies alkotja a csapatot. Horgász Dezső mint állandó vendég erősíti továbbra is a DBU-t. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Még a nyári szezonból ad ízelítőt az  augusztus 24-én és augusztus 25-én műsorra tűzendő Mama muss weg, azaz a Viszlát, Mama! című fekete komédia. Az új évad első premierje a következő hónapban, szeptember 14-én lesz. A Deutsche Bühne Ungarn Shakespeare klasszikus darabját, a Szentivánéji álom című vígjátékot állítja színre. A színpadi próbákat a csapat már el is kezdte.  A rendezői tisztet a rendszeresen visszatérő vendég, Verena Koch látja el. 

Októberben a DBU Németországban, Stuttgart mellett, Backnang településen vendégszerepel, bemutatva a Schweres Gepäck/Nehéz csomag című, itthon és külföldön egyaránt nagy érdeklődéssel kísért, a magyarországi németség kálváriájába betekintést engedő drámát. A formabontó, szabad téren is játszódó előadás, mint az a műsorfüzet ajánlójában olvasható, egy úgynevezett audio-séta több szereplőjének történetén keresztül meséli el a magyarországi németek életének döntő pillanatait az 1941-es népszámlálástól az 1946-os kitelepítésig. A Schweres Gepäck a DBU-ban is látható, legközelebb október 3-án. 

November 21-én pedig egy Grimm történet, a Hamupipőke bemutatójára invitálja az intézmény a közönséget, így a mesékre fogékony gyermekeket a Szekszárdi Német Színház.

– Az anyagi feltételek jól átgondolt gazdálkodás mellett adottak – mondta el lapunknak Lotz Katalin. – Ez a kedvező állapot nyugodt és elmélyült művészi munkát képes biztosítani számunkra. Tehát a hozzánk látogató közönség továbbra is élményekkel töltődhet fel nálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában