Teol.hu videó

2023.09.07. 10:22

Brass Vegasban mindenki nyer (videó)

A szerencsejáték fővárosához hasonlóan Brass Vegasban is a játék a lényeg, de nem kell ahhoz szerencsésnek lennie az embernek, hogy nyerjen.

Steinbach Zsolt

A pécsi Sopianae Brass nyitotta a koncertek sorát

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület által immár hatodszor megrendezett Brass Vegas Fesztivál ugyanis a fúvószene vidám és laza ünnepe, amely idén is nagy közönségsikert aratott.

A korábbi péntek-szombati lebonyolítás helyett idén szombat-vasárnap zajlott az esemény. Az elmúlt évekhez képest eltérés volt az is, hogy idén nem rendezték meg a látványos utcai zenés(z) felvonulást. Ám a remek hangulat, a produkciók magas színvonala, a kiegészítő programok, valamint az étel- és italkínálat is a korábban megszokottakat idézte.

A zene most is számos műfajt idézett meg: az indulótól az operetten, a filmzenén, a diszkón át a jazzig ívelt a muzsikakínálat, amiben a közös pontot a (zömmel) fúvós hangszerek jelentették. 

Szombaton délután a tolnai MAG-Ház melletti téren a pécsi Sopianae Brass, a Felsőtárkányi Fúvószenekar, a dombóvári-tamási Smooth Criminal Brass Band és a pécsi Band Of Streets (BOSS) játszott, utóbbi fellépésén „megőrültek” a fiatalok.

Vasárnap a Szekszárdi Junior Stars Big Band, a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar, végül a szekszárdi-tolnai HuMen csinálta a fesztivált, az igen jókedvű, a karon ülő gyerekektől a nyugdíjasokig terjedő életkorú, népes közönség legnagyobb örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában