Tv-ajánló

2023.10.03. 11:44

Szembenézni a zsarnokkal nem egyszerű feladat, pláne nem egy gyereknek

A Végjáték című film egy izgalmas tudományos-fantasztikus mozi, ami tulajdonképpen olyan, mintha az Éhezők viadala az űrben játszódna, annyi különbséggel, hogy sokkal agresszívebb és eredetibb a története.

Farkas Eszter

Ben Kingsley hátborzongatóan jól alakítja a szerepét.

Forrás: Shutterstock

A mozivásznon megjelenő hatalmas űrhajórajok és űrcsaták szerencsére nem csak az akcióra hajaznak, a történetben rengeteg a karakterek közti konfliktus is. Az adaptáció leginkább a történet elmesélésére koncentrál, és minden szükséges cselekménypontot eltalál, ami az eredeti regényben szerepelt. Néhány fontosabb mellékszálat kivágtak, a csatajeleneteket lerövidítették, de egy kétórás filmhez képest a filmkészítők mindent megtettek, hogy a teljes sztorit lefedjék az egészen bizarr végkifejletig. Sok jelenet pontosan olyan, amilyennek a könyvet olvasva elképzelné az ember, és a könyv sötét agresszióját többnyire jól átültették a filmbe.

Sajnos néhány dolog elveszik a filmben, így a szereplők sajátos mivolta, kapcsolataik jobban átjönnek a könyv elbeszélésében, mint a filmben. Ender barátaival való kapcsolatai sem érik el azt a mélységet, mint a regényben, ugyanakkor könnyű drukkolni a főszereplőnek, amikor szembeszáll a zsarnokokkal, és egy egész flotta élére áll. A színészi játék elég vegyes, de az összes gyerekszínész jól tette a dolgát. Harrison Ford nem hozza a tőle elvárt alakítást, ezzel szemben Ben Kingsley hátborzongatóan jól alakítja a szerepét.

RTL III október 3, kedd 18:40

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában