Tárlatvezetés

2023.10.01. 19:03

Zenés műsort és tárlatvezetést is kínált a múzeum

Vasárnap két érdekes programmal is megörvendeztette a szekszárdiakat a Wosinsky Mór Múzeum.

Gazsó Rita

Délelőtt 10 órától a szeptember 20-a óta látogatható Magyar Géniusz Vándorkiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetést szerveztek A művészet géniuszai címmel, amelyet Lovas Csilla, az intézmény főmuzeológusa tartott és amelyre az időponthoz képest igen szép számú látogató érkezett. Lovas Csillától megtudtuk, hogy a mostani, első tárlatvezetést továbbiak követik majd december 10-ig családi napok, esti ráadások kíséretében borkóstolóval, mézeskalácsos programmal vagy éppen tortakóstolóval. Elhangzott: igény szerint múzumlátogatást és tárlatvezetést biztosítanak szervezett csoportok számára is előzetes bejelentkezéssel.

Lovas Csilla főmuzeológus tartott élvezetes tárlatvezetést. Fotó: Makovics Kornél

A Múzeumok őszi fesztiválja részeként Vándorforrás címmel 11 órától Széki Soós János előadására várták az érdeklődőket a múzeum főépületébe. A széki témájú, prózai és zenei előadáson közreműködött Soós András és zenekara. A november elejéig tartó őszi fesztivál részeként a múzeum három épületében további programokat kínálnak, köztük előadásokat, mesefoglalkozásokat, iskolai-, óvodai gyermekfoglalkozásokat, időseknek szóló felolvasóestet, tudományos előadásokat, sőt még biciklitúrát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában