Kiállítás

2023.11.26. 17:35

A képalkotás egy kellemes kikapcsolódás és másoknak örömet okoz

Ennyi tanár talán még sosem volt kiállításmegnyitón a tolnai Mag-házban, mint most, november 24-én.

Wessely Gábor

Aszmann Erzsébet a tárlatmegnyitón. A szerző fotója.

Az érdeklődés egy kollégának, Aszmann Erzsébetnek szólt, aki hat éve ment nyugdíjba a helyi gimnáziumból. A falakra akvarellek és pasztellképek kerültek. Újdonságot jelentett ez azoknak is, akik évtizedek óta ismerik az alkotót, merthogy eddig nem alkotott. Magyartanár volt. Egy éve kezdett rajzolni, festeni.

Ezt emelte ki a tárlatot megnyitó pedagógustárs, Dudai Gabriella is. Beszélgettek korábban arról – mint mondta –, hogy az aktív évek után mihez kezdhet egy irodalomtanár. Célszerűnek tűnt, hogy írjon, ám aki jól ért a versekhez, prózákhoz nem vállalhatja a középszerűséget. Egy másik művészeti ágat választott ezért Aszmann Erzsébet, melyben úgy vélte, hogy megengedhető a szerényebb indulás, ha van haladás.

Egy év alatt sokat haladt, és barátai unszolására vállalata a kiállítást. Műveinek többsége a természeti és az épített környezet ábrázolása. Azt mondja: kellemes kikapcsolódásnak tekinti a képalkotást, és ha másoknak is tetszik, az külön öröm a számára.

Az „Alkonyatok és délibábok” című tárlat megnyitóján közreműködött Bauer Szilárd, kiváló gitárjátékkal. A képeket december 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában