Tv-ajánló

2023.12.13. 19:00

Az irodai rabszolga, aki fellázad a sorsa ellen

William (Michael Douglas) egy átlagember, akinek számos magán­életi gondja van. Elvált, keveset láthatja az imádott kislányát, kirúgták a munkahelyéről is, az édes­anyjával él.

Gazsó Rita

Michael Douglas, a film főszereplője

Egy napon a vállára mázsás teherként nehezedő gondokat nem bírja tovább és összeomlik. Egy hatalmas dugóban ülve egyszer csak otthagyja az autóját, és elhatározza, hogy hazamegy a régi családjához, majd ott mindent újra tud kezdeni, és minden olyan lesz mint régen volt. Azonban ez az idilli kép csak az ő elméjében létezik, a felesége egyáltalán nem így gondolja, hiszen korábban már távoltartási végzést kért a férje ellen. Az ámokfutás hátterét csak a nyugdíjazás előtt álló Prendergast nyomozó (Robert Duvall) sejti, aki szinte presztízskérdésnek tartja, hogy sikerrel oldja meg a feladatot. 

Joel Schumacher rendkívül szuggesztív rendező, filmjeivel rendszerint beszippantja a történetbe a nézőket, akik így szinte együtt lélegeznek, élik meg a kalandokat a főszereplőkkel. Az Összeomlás című filmje vitathatatlanul ott van minden idők legjobb mozijai között. Népszerűsége talán abban rejlik, hogy a film főhőse nem egy különleges karakter, nem rendelkezik sajátos képességekkel, nem több, mint bármelyikünk, csak egy keményen dolgozó kisember, ki nem akar mást, csak időben hazaérni a lánya születésnapjára. 

Összeomlás, RTL 3, 23.40

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában