Ünnepség

2024.01.24. 20:20

A mai kor hangján: A magyar kultúra napján

Az egybegyűltek rendhagyó ünnepségen hajtottak fejet a nemzet egyik legszebb kincses dobozában lapuló alkotók, szerzők, előadók és az őket segítők előtt Dunaföldváron a Művelődési Központban hétfő este.

Teol.hu

Fotó: Balogh Tamás

A tisztelgés természetesen a Himnusszal kezdődött. A klasszikus, szívet facsaró hangfelvétellel, mellyel Sinkovics Imre ébreszt bennünket könyörtelenül, a vérzivataros évszázadainkban megélt nem csak dicsőséges tetteinkre, és aminek a végén a fohász még 201 év múltán is aktuális.

Papp Attila a helyi Magyar László gimnázium igazgatója lépett a közönség elé. Szakított a megfáradt sablonokkal és a hagyományokkal, a mai kor hangján szólalt meg és talán ez is volt az oka, hogy az előadása az ünnephez méltó, de könnyed, derűs és még szórakoztató is volt – fogalmazott írásában a DUOL.

A Magyar Kultúra napja kitüntetettjei

A Dunaföldvár kultúrájáért díjat az idén a Dunaföldvári Foltvarró klub, a Foltművek alkotó közössége nyerte el, akik számos országos eseményen erősítették a városuk jó hírét. Az emlékplakettet Györkő Lászlóné a vezetőjük vette át.

Ez az alkalom kiváló lehetőséget kínált arra, hogy a segítők munkáját is elismerjék. Az Év Mecénása díjat Várnai Ferencné a Kati virágbolt tulajdonosa vehette át, aki huszonöt éve támogatja a Művelődési Központ programjait a virágaival és a dekorációival.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában