Rejtélyes levél

2024.01.25. 18:00

Mindketten ittak, de a férj drogozott is

A tizenkilenc évvel ezelőtt készített Broken Flowers – Hervadó virágok című filmben parádés a szereposztás, Bill Murray, Sharon Stone, Jessica Lange, Tilda Swinton, Jeffrey Wright – már miattuk is érdemes megnézni a filmet. 

Mauthner Ilona

Bill Murray, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A történet egy megrögzött agglegényről szól, akit Bill Murray alakít. Ő Don, akit épp lapátra tett legutóbbi szeretője, Sherry, így Don ismét magára marad, és magánya arra kényszeríti, hogy végiggondolja múltját.

Elmélkedését azonban egy rejtélyes rózsaszín levél szakítja meg. Feladója egy névtelenségbe burkolódzó exszerető, aki tudatja, hogy Donnak van egy 19 éves fia, aki valószínűleg hamarosan felkeresi őt. Az Oscar-díjra jelölt Elveszett jelentés után Bill Murray karrierje legnagyobb alakítását nyújtja Jim Jarmusch cannes-i nagydíjas mesterművében, amelyben egy magányos, középkorú férfi felkerekedik, hogy végiglátogassa egykori barátnőit.

Bill Murray kétszer házasodott, az első házasságából két fia született, ez a házasság 1994-ig tartott. 1997-ben Jennifer Butlerrel kötött második házassága pedig négy újabb fiúval örvendeztette meg. De ez a házasság is válással ért véget, mert a kettejük közti kapcsolat az idők folyamán egyre rosszabbra fordult. Kiderült, hogy mindkettőjükre jellemző volt az alkoholfogyasztás, de Bill drogozott is.

Broken Flowers – Hervadó virágok, Duna, 21.50

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában