Olvasókirály

2024.01.23. 11:12

Több mint ötvenháromezer oldalt olvastak el a diákok kevesebb mint egy év alatt

Olvasókirályt és -királynőket választottak Bonyhádon, a Solymár Imre Városi Könyvtárban a magyar kultúra napja alkalmából.

Farkas Eszter

Olvasó királyt és királynőket választottak Bonyhádon a Solymár Imre Városi Könyvtárban. (Beküldött fotó)

– Könyvtárunkban szerettük volna népszerűsíteni az olvasást, ezért 2007-ben elindítottuk az „Olvasókirály” versenyünket – tájékoztatta portálunkat Schnell-Nagy Erika, könyvtárvezető. – A verseny minden évben a magyar kultúra napjától, azaz január 22-től december 20-ig tart. A feladat egy-egy szabadon választott könyv elolvasása és utána annak tartalmának elmondása, illetve egy-egy kérdésre a válaszadás volt. A harminc versenyző több mint fele kitartóan olvasott 2023-ban, összesen egy híján négyszáz könyvet, ami több, mint ötvenezer oldalt jelent. Nekik ezúton is szívből gratulálunk. Természetesen hálásak vagyunk a szülők segítségéért és támogatásáért is. Az eredményhirdetést egy szerény vendéglátással kötöttük egybe. 

Az alsó tagozatosok közül első helyezett lett Csibi Emili 37 kiolvasott könyvvel – 6173 oldal, a második helyezett Betlehemi Gábor 35 könyvvel – 5608 oldal, a harmadik helyezett Kerekes Lili lett 19 könyvvel – 3362 oldal. 

A felső tagozatos diákok közül első helyezett Metz Réka 61 könyvvel – 9302 oldal, második helyezett Böcz Emma 57 könyvvel – 9181 oldal, a harmadik helyezett Gyenei Kitti 16 könyvvel – 4106 oldal. Különdíjat kapott Faragó Tamás, Betlehemi Anna, Hudvágner Borbála, Illés Karina, Veres Dorina, Baricz Bettina és Böcz Réka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában