Programok

2024.02.06. 14:00

Egyhetes tavaszi zsongás várja a paksiakat márciusban

Március 8. és 17. között a Paksi Tavaszi Fesztiválra várják a lakosságot – jelentette be Szabó Péter polgármester a sajtótájékoztatón, amit Márkus Zalánnal, a programsorozatot szervező Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójával tartottak pénteken.

Gazsó Rita

Színes programok várják a paksiakat tíz napon át (Fotó: M. Gy.)

Szabó Péter polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: a hosszú tél után igazi felüdülés lesz a nőnapon induló programsorozat, amelyben várhatóan minden korosztály talál majd kedvére valót. A polgármester jelezte, nagyon fontosnak tartja, hogy ilyen magas színvonalon tudják a kultúrát, a kulturális életet közvetíteni a paksiaknak.

A programból Márkus Zalán igazgató adott ízelítőt a sajtótájékoztatón. Mint mondta, tíz teljes napon át a legkülönbözőbb programokkal várják a város lakóit a túrázástól a koncerteken át a különféle irodalmi előadásokig, borkóstolókig, sportprogramokig. Kiemelte: a kínálat nyolcvan százaléka ingyenes és felhívta a figyelmet arra is, hogy lesznek olyan programok, amelyeken a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Szépségápolás, könyvbemutató és koncertek

A fesztivál nyitónapja a nemzetközi nőnap jegyében telik majd, amelyen a szépészeti lehetőségek kapnak kiemelt szerepet. Lesznek nőnapi szépségápolási előadások, foglalkozások, termékbemutatók, kozmetikai és stílustanácsadás, aromaterápia, hajvizsgálat. A napot Kepes András könyvbemutatója zárja. A folytatásban a palettán szerepel többek között cseresznyési túra közös szalonnasütéssel, dunakömlődi családi délelőtt, szépkorúaknak szóló előadások, filmvetítés, operettest, rendhagyó irodalomóra, bábelőadás, Whiskey szeminárium, Tavaszi zsongás, mozdulj Velünk! nap több helyszínen, tavaszi kvízjáték, retro party, tavaszváró családi- és gyermekfoglalkozások, valamint ingyenes frissítő masszázs.

Jakupcsek Gabriella és Badár Sándor is érkezik

Előadóként érkezik Jakupcsek Gabriella, valamint Badár Sándor egy stand-up comedy esttel, lesz a retrórajongóknak Happy Gang, FLM koncert, a kicsiknek pedig Felefánt és Kalap Jakab játszik. Március 15-én városi megemlékezésre és ünnepi estre várják majd a lakosságot. Az eseményen elhangzott, hogy azok, akik a részletes program iránt érdeklődnek rövidesen elérhetik azokat a kulturális központ Facebook-oldalán, a művelődési ház honlapján, valamint a város weboldalán, az eseménynaptárban is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában