TV-ajánló

2024.02.06. 18:50

Tízezerszer is átélte azt a napot

Több mint húsz éve tartja magát közönségkedvencként az Idétlen időkig című film, amelynek pont ilyenkor, február elején van aktualitása.

Révészné Hanol Erzsébet

Hiszen ami nekünk a világ ezen a táján a barlangjából előbújó (vagy éppen nem bújó) barnamedve, az az amerikaiak számára a mormota. Az állatka február 2-án arra hivatott, hogy megjósolja, meddig tart még a tél. 
Így aztán a mogorva, önző, cinikus tévés időjós Phil Connors – akit Bill Murray alakít – kénytelen maga mögött hagyni a várost, és Punxsutawney-ba utazni, hogy a Mormota-napról tudósítson.

Bár az esemény nem különösebben izgatja, úgy véli, jó alkalom ez a hétvége arra, hogy összemelegedjen az Andie MacDowell által játszott gyönyörű producerrel, Ritával. A nő azonban kikosarazza, ráadásul a stáb a kisvárosban reked egy hóvihar miatt, Phil hiába ígért a nézőknek ragyogó időt.

És ha ez még nem lenne elég, időhurokba kerül, és minden reggel a Mormota-napra ébred ugyanabban az ágyban, ugyanarra a rádiós műsorra. És mivel ez megismétlődik újra és újra – egyes rajongók számítása szerint 12 395 alkalommal élte mindig ugyanazt a napot a főhős – rengeteg lehetősége adódik arra, hogy átéljen olyan dolgokat, amelyeket másképp nem tehetne meg. Sőt, akár kedves, elégedett és segítőkész ember is válhat belőle.

Idétlen időkig, RTL Három, 18.50.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában