TV-ajánló

2024.03.05. 16:00

Bosszúfilm, harc nélkül

Édes a bosszú, szokták volt mondani. Ha filmben jelenik meg a bosszú motívuma, az ember rögtön egy olyan remekműre asszociál, mint mondjuk a Kill Bill.

Farkas Eszter

A címszereplő, Carey Mulligan

Forrás: Shutterstock

Ennek ellenére nem minden filmben vannak brutális, véres leszámolások, hihetetlen harcjelenetekkel. Ilyen kivételt képez például az Ígéretes fiatal nő című mozi is. Carey Mulligan fantasztikus alakítást nyújt Cassandra szerepében, aki mindaddig ígéretes fiatal nőnek tűnik, míg ki nem derül apró kis titka. Minden héten elmegy egy klubba, és úgy tesz, mintha túl részeg lenne. Minden alkalommal felszedi egy kedves, segítőkész srác, aki nyilván csak ki akarja használni a részeg, magatehetetlen nőt. Aztán a legkínosabb pillanatban Cassie helyre teszi őket.

De miért csinál ilyet egy értelmes, gyönyörű nő? Szépen lassan megtudjuk, hogy hét évvel korábban Cassandra és legjobb barátnője, Nina egy tragikus eset után otthagyta az orvosi egyetemet. Cassie ezért most egy kávézóban dolgozik, miközben bosszút tervel ki az elkövetőkön. A sztori szépen lassan bontakozik ki, nem kapkodja el, hogy pontosan elmondja, mi történt Ninával, és ez nagyon hatásos. A néző végig tisztában lesz vele, hogy valami szörnyűség történt, de nem tudja, hogy pontosan mi, ami csak a film vége felé derül ki.

Ígéretes fiatal nő, HBO, kedd 18.05

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában