Teol.hu videó

2024.03.25. 11:11

Versenyekre készültek a harcosok Fácánkertben (videó)

A Kárpát-medence különböző tájairól vármegyénkbe sereglő nomád katonai hagyományőrző sportok versenyzői pénteken délután érkeztek meg a szakmai nappal egybekötött edzőtáborba, Fácánkertbe.

Teol.hu

Várják az érdeklődőket az általuk tartott harci edzésekre és foglalkozásokra

Fotó: Makovics Kornél

A hétvégén Fácánkertben, a régi Szeszgyár épületében rendezték meg a II. Turán Szakmai Napok edzőtábort. Házigazdaként a szekszárdi székhelyű Tolnai-Turán Hagyományőrző Sportegyesület fogadta a Kárpát-medence több pontjáról érkező, a honfoglaláskorát képviselő hagyományőrzőket.

A II. Turán Szakmai Napokon a hazai versenyzők mellett Székelyföld, Felvidék, Délvidék is képviselte magát, sőt még török vendéget is fogadtak a szervezők, vagyis a házigazda Tolnai Turán Hagyományőrző Sportegyesület mellett a minden évben megrendezett és több szászezer embert vonzó bugaci Kurultáj és Ősök Napja rendezvény főszervezői, a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány és a Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetségének képviselői.

A Tolnai-Turán Hagyományőrző Sportegyesület már több mint három éve képviseli régiónkat hasonló, X. századi hagyományőrző megmérettetéseken és eseményeken. A versenyek alkalmával, már három országos dobogós helyezést is hazahoztak, illetve több külföldi rendezvényen is képviselték Magyarországot: így például az Uluh Dala Ethnofestivalon Kazahsztánban, illetve Isztambulban, a Word Ethnosport Confederation által szervezett konferencián.

Az eseménysorozat célja, hogy az évenként megrendezett Hagyományőrző Sportok Viadalán és a Kurultáj rendezvényeken folyó hagyományőrző versenyekre felkészüljenek a harcosok. Ezúttal is olyan hagyományőrző sportok edzéseit tartották, mint az íjászat, a gyalogos lándzsavívás, továbbá a nomád és vértes szablyavívás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában