Teol.hu podcast

2024.04.18. 16:00

Az országban egyetlen ember készít ilyen képeket

Különleges képek láthatók ebben a hónapban Szekszárdon, a Polgármesteri Hivatalban a Martin Antal bíróról elnevezett folyosógalérián.

Szepesi László

Különleges képek láthatók ebben a hónapban Szekszárdon

Fotó: Szepesi László

A falakon tájképek, csendéletek, de egytől egyig olyanok, amelyeknek semmi köze az ecsethez, a festékhez. A virágok szirmai, a felhők, a házak s az ablakaik is, a fák, mind aprólékos munkával kivágott, s szinte láthatatlan fonállal az alapoz erősített textíliák. Az országban egyetlen ember készít ilyen képeket, Rell Jakabné vagy ahogy ismerik, Rell Kata.

Gyermekkorától kötött, horgolt, hímezett, varrt, aztán dolgos éveit paragrafusok, statisztikák között töltötte, majd mikor nyugdíjas lett, ismét rabul ejtette őt a különféle színes textíliák varázsa, és az abból kivágott, parányi, vagy nagyobb figurákból, öltögetve rajzolt képeket. Azokon a virágok szinte életre keltek, s csak közelről nézve lehet felfedezni, hogy azok nem a természet szüleményei.

A képek készítőjét otthonában kereste fel Szepesi László, s faggatta, mik ezeknek a különleges képeknek titkai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában