TV-ajánló

2024.04.20. 18:02

Egy tökéletes koncert a Hyde Parkban

Igazi különlegességet kínál a zenekedvelőknek szombat estére az M2 Petőfi Tv: a The Cure, a világ egyik legjobb koncertzenekara 2018-ban egy tökéletes júliusi estén lépett fel a londoni Hyde Parkban, hogy megünnepelje négy évtizedes zenei pályafutását.

Gazsó Rita

Forrás: Shutterstock

Az előadás az egyik leg­emlékezetesebb koncert lett a Cure hosszú karrierjében. Ezen a koncerten készült az – Anniversary 1978–2018” című, 4K minőségű film, Tim Pope rendezésében.

A zenekar 1978. július 9-én este egy kis füstös sussexi kocsmában adta első koncertjét, ahol 65 ember jelent meg. Szinte napra pontosan negyven évvel később, 2018. július 7-én este a The Cure a londoni Hyde Park nagy rétjén tartotta jubileumi koncertjét, amelyre körülbelül 65 ezer ember jött el. Engedve a rajongói nyomásnak, ezen az estén szinte csak a legnagyobb slágereiket játszották a Lovesong-tól a Lullaby-ig, a Boys Don’t Cry-tól és a Fascination Street-től a Friday I’m in Love-ig.

„Robert sohasem énekelt annyira jól, és a Cure sem játszott még ilyen szenvedélyesen, pontosan és erőteljesen. Az egész zenekarról csak úgy sugárzott a játék öröme – mondta a rendező a koncertről. A film igazi zenei csemege, több korosztály számára is. A magával ragadó moziélményt Robert Smith és Paul Crockett 5.1-es hangkeverése tette teljessé.

The Cure koncert a londoni Hyde Parkban, szombat, 22.05, M2/Petőfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában