festészet

2018.01.15. 16:30

Az épített környezet hangulata tükröződik

Klasszikus városképek Forster Jakab festményein.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

Forster Jakab, Budapesten élő festőművész képeiből nyílt kiállítás a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta galériájában. Az alkotó képzőművészeti tevékenysége a rajzolással kezdődik, ezzel alapozza meg, építi ki látványvilágát. A kolorizmus felé a pasztelltechnikával közeledik, ez egészül ki később akril, olaj anyagokkal, s alakul ki részben oldott felületekkel manipuláló, illetve rajzolt, cizellált, hangsúlyozott elemeket tartalmazó festésmód.

Forster Jakab kizárólag a szabadban fest, az év minden szakában, eddig közel 60 helyszínen. Érdeklődése egyrészt a természet felé fordul, annak békéje, fensége ragadja meg, másrészt az épített környezet hangulata, kifejezőereje képezi festményei tárgyát. A művész a klasszikus városképfestészet (veduta) és tájképfestészet folytatója. Eddig közel 50 kiállítása volt. A Képek Szekszárdról, képek Szekszárdon című tárlatot Decsi Kiss János újságíró, képzőművész nyitotta meg, közreműködött a Mondschein kórus. A kiállítás február 26-ig az intézmény nyitvatartási ideje alatt látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában