kiállítás

2018.04.20. 15:30

Új tárgyalkotási technikákat is szívesen kipróbál

Tolnán, a Mag-házban nyílt meg nemrég Laki Erzsébet huszonnegyedik kiállítása.

Wessely Gábor

Könyvelőként dolgozta végig aktív éveit Laki Erzsébet, aki most aktív festő. A váltás éve 2004 volt; akkor vonult nyugdíjba. Vászonra és falemezre készít olaj- és akrilképeket: tájakról, emberekről, tárgyakról, élethelyzetekről. Az utóbbi időben a paverpol technikával is foglalkozik – speciális ragasztó-keményítő anyaggal összefog mindenféle használaton kívüli tárgyat, az inggombtól a borosüvegig, majd lefestve, alkotássá nemesíti. A papírfonást is kipróbálta. Ennek lényege, hogy újságpapírból csövecskéket sodor, s azokból – szintén festett – kosárkákat és más lakásdíszeket fon.

Mindebből ízelítőt adott az érdeklődőknek a nemrég nyílt, huszonnegyedik kiállításán. A tárlatnak a tolnai Mag-ház adott otthont. A megnyitón közreműködött Seleljo Alexandra (zongora), Moldován Noémi (fuvola), Szabó Nándor (gitár) és Vígh Ferencné (vers).

Laki Erzsébet tagja két Tolna megyei képzőművész csoportnak: a Bárka Művészeti Szalonnak és a Közösség Kultúra Közhasznú Egyesületnek.

Megnyitóbeszédet ez utóbbi szervezet elnöke, Verseghy Ferenc mondott. Először arról beszélt, hogy az alkotó foglalkozott már pályakezdésekor a művésszé válás gondolatával, de jött a két gyerek, és nem vállalhatta az ezzel járó megélhetési nehézségeket. Könyvelőként ment nyugdíjba, aztán vett ecsetet a kezébe. Sokfelé vannak már képei, még a franciaországi Bezonsban is, ahová művészcsere folytán jutott ki. Elhelyezve őt a rangsorban, az egyesületi elnök szerint: kiemelkedik az amatőrök közül. Tárlata május 4-ig tekinthető meg.

Laki Erzsébet Tolnán él, de zombai származású. Ezért a következő kiállítását szülőfalujában szeretné rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában