atlétika

2019.12.17. 21:21

Bonyhádon búcsúztak az évtől

Az év utolsó Sport XXI. versenyét tartották a Dél-Dunántúl régióban, helyszíne a Bonyhádi Atlétikai Centrum volt.

Munkatársainktól

Forrás: Beküldött kép

Scheidler Géza szakedző vezényelte le a 2019-es év utolsó Sport XXI. versenyét, a helyezések pedig pörgős viadalok közepette dőltek el a teremsorozat második fordulójában. Négy szám forgószínpad-szerűen zajlott a két korosztályban: medicinlabdás feladatok, hármas- és ötösugrás, valamint sprintváltó színesítette a programot. A nap végén pedig nagyon jó hangulatban zajlott le a gátváltó.

Az U11-es korosztályban tizennégy csapat nevezett, a megmérettetésből a Szekszárdi Sportközpont „piros” csapata került ki győztesen úgy, hogy három versenyszámot is megnyertek. A második helyen a dusnokiak végeztek, a bronzérmet pedig a negyedikkel azonos pontszámmal a DOVASE „A” csapata szerezte meg.

Az U13-as korosztályban is szekszárdi győzelem született – két futószám győzelemnek köszönhetően –, ezüstérmes lett a pécsi PSN Zrt., a bronz­érem itt is dombóvári atlétapalánták nyakába került. A Sport XXI. atlétikai versenyeinek történetében először fordult elő, hogy mindkét korosztályban szekszárdi győzelem született.

Az eredményhirdetésnél minden csapat kapott egy zacskó szaloncukrot a szervezők jóvoltából, a 2007-es születésűeket (38 fő) pedig „Újonc lettem” pólóval búcsúztatták.

„Utóbbiakat jövőre az újonc korosztály bajnokságain szeretnénk látni hasonlóan eredményesen szerepelni” – számolt be az eseményről Scherer Tamás, a Sport XXI. program régiós koordinátora.

Borítókép: Az U11-es korosztály dobogósai az eredményhirdetésnél összeálltak egy közös fotóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!