gyász

2020.05.09. 19:55

Elhunyt Vas Krisztián, az MMA Maori Team alapítója

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Döbbenetes hír sokkolja a szekszárdi és Tolna megyei sportéletet, életének 38. évében elhunyt Vas Krisztián, az egykori profi ökölvívó és MMA-harcos. Barátai szerint napok óta nem érezte jól magát, aztán kórházba került, szervezete pedig ma feladta a küzdelmet. Úgy tudjuk, hogy tüdőembóliát kapott.... Soha nem volt beteg, igazi sportember volt, élete volt a mozgás, tele volt tervekkel.

Két éve nyitotta meg a Sport utcai edzőtermét, miután a Bajcsy-Zsilinszky utcait kinőtte az egyre nagyobb számú csapata. Foglalkozásai iránt hatalmas volt az érdeklődés, szinte nem lehetett beférni az egykori műszaki boltból varázsolt pofás kis edzőterembe.

„Egyre felkapottabb itthon is a grappling és a kick-box – mondta két éve a megnyitó után a Tolnai Népújságnak és a TEOL.hu-nak. – Jó látni a lányok és a fiúk lelkesedését, mindenki jókedvűen jön hozzánk edzeni, és ami engem a leginkább boldoggá tesz, hogy edzés végén senki sem rohan, hanem együtt leülünk, beszélgetünk még egy ideig. Igazi közösség vagyunk, egy összetartó család a miénk” – tette hozzá.

Vas Krisztián két és fél éve tért haza Ausztriából, ahol brazil jiu-jitsu edzőktől, thai-box edzőktől tanult és edzői képesítést is szerzett. Nagy barátja volt az egyik legismertebb magyar jiu-jitsu harcos, a korábbi Európa-bajnok Dietz Gusztáv. A legismertebb hazai brazil jiu-jitsu és MMA-oktató mindig örömmel jött, ha barátja, Krisztián hívta. Egyesülete, az általa alapított MMA Maori Team versenyzői számos hazai versenyen tették le névjegyüket.

Lapunk pár hete kereste meg, hogy miként telnek a napjai a koronavírusos időszakban. Szomorú volt, hogy az élettel teli edzőterme elcsendesedett, de az egyéni képzéssel akkor sem állt le, nem hagyta cserben tanítványait. Az elmúlt hónapban pedig arra a soroksári küzdősportgálára készült, amelyről tavaly ezüstéremmel tért haza, s amelyen idén szeretett volna feljutni a csúcsra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!