labdarúgás

2020.06.10. 06:00

A döntetlen jó eredmény, de nyerni akar a Paksi FC

Valamennyi értékesíthető jegy gazdára talált, így a helyzethez képest telt ház, vagyis 740 néző előtt fogadja ma a Ferencvárost a Paksi FC az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Berg Sándor

2019.09.14 Paks, Paksi FC – Feerencvárosi TC NBI labdarugás. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Két mérkőzésen szerzett négy pont a paksiak mérlege a bajnokság újraindulása óta, ami már a csapat jelenlegi helyzetét tekintve is bizakodásra ad okot, az viszont, hogy ezt a második Fehérvár (0–0) és a harmadik Mezőkövesd (2–0) ellen tudták véghezvinni, nagy lökést adhat a csapatnak a véghajrát illetően. A kövesdiek elleni szombati sikerből oroszlánrészt vállalt a névnapján duplázó Könyves Norbert.

„Az első tíz perc nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A Mezőkövesdnek két nagy helyzete is akadt ebben az időszakban, de a fél­idő utolsó harminc percében már jól játszott a csapat, sikerült a kapujuk elé szorítani a hazaiakat, és nüanszokon múlott, hogy akkor még nem szereztük meg a vezetést – emlékezett vissza a szombati találkozóra Könyves Norbert. – A második játékrész elején Böde Dani indításából szereztem gólt, majd gyorsan sikerült rárúgnom a másodikat, ezáltal változott a játék képe is. Tudtuk, hogy meg kell őriznünk az előnyünket, ezért a labdabirtoklást átengedtük az ellenfélnek. Nagyon együtt volt a csapat, helyén volt a védelem és kapusunk is kivette a részét a sikerből” – mesélte a forduló emberének megválasztott támadó, aki mellett Osváth Attila és Szélpál Norbert is bekerült a Nemzeti Sportnál a forduló válogatottjába.

Könyves Norbert (zöldben) az őszi meccsen Miha Blaziccsal csatázik (Fotó: Makovics Kornél)

Könyves Norbert a mai napon ünnepli 31. születésnapját, s bár örülne egy újabb duplázásnak, számára fontosabb, hogy csapatával meglepetést tudjon elérni a Ferencváros ellen.

„Minden mérkőzés más, de ha ugyanazt a szervezett játékot tudjuk hozni, mint Mezőkövesden, akkor meglephetjük a listavezetőt. Egy olyan kaliberű csapat ellen, mint a Ferencváros, már a döntetlen is jó eredménynek számít, de nem az egy pontért megyünk fel a pályára. Azt gondolom, hogy a hétvégi siker önbizalmat kell, hogy adjon a társaságnak, s ezáltal olyan lövést, passzt is meg merjük csinálni, amit eddig nem” – tette hozzá.

A vajdasági születésű támadó eddigi legeredményesebb bajnoki szezonja a 2014/2015-ös volt, akkor – szintén paksi szerelésben – tíz találattal zárt, ettől már csak egy gólra van (minden sorozatot figyelembe véve az MTK-beli 2011/2012-es idény volt tizenhárom góllal).

„Elárulhatom, egyéni célom, hogy sikerüljön megdöntenem ezt a csúcsot, de ennél fontosabb, hogy a csapat sikeres legyen, lője bárki is a gólt” – zárta a házi góllövőlistát vezető Könyves Norbert.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Paksi FC–Ferencváros

Paks, Fehérvári úti stadion, szerda, 21.05 óra. Tv: M4 Sport.

A Paks tervezett kezdőcsapata: Rácz G. – Osváth, Szélpál, Kelemen D., Szabó J. – Balogh B., Windecker – Haraszti, Szakály D., Könyves – Böde D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!