labdarúgás

2020.10.28. 18:53

A Nyírségbe utazik a Paks, s tévés meccset vív a kupában

Tévés mérkőzésen lép pályára csütörtökön a Paksi FC a Magyar Kupa-főtábla második körében. Az atomvárosiak a másodosztályban szereplő Nyíregyháza Spartacus FC vendégei lesznek.

Berg Sándor

20201024_Paks_PFC_Honvéd_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

A Duna-parti zöld-fehér gárda a hatodik körben még Osztermájer Gáborral – aki az előző kiírásban klubtörténelmet írva negyeddöntőig juttatta a csapatot – utazott a szintén nem közeli Hatvanba, s ha nem is látványos, sokkal inkább brusztolós mérkőzésen, de a hazaiakat 3–1-re legyőzve jutott tovább. Az a találkozó volt a tavaly novemberben „tűzoltónak” érkező szakember utolsó fellépése az NB I-es csapat kispadján, egy héttel később már Bognár György vezette győzelemre a paksiakat az MTK Budapest elleni bajnokin (4–0).

Az új seprű jól seper eddig Pakson, az élvonalba vezetőedzőként tizenhat év után visszatérő szakember első négy bajnokiján három győzelem és egy döntetlen a mérleg.

A paksiak holnapi vendéglátói a Lőrincit kiütve kezdtek a kupában (7–1), az NB II-ben viszont nem vitézkednek: tizenhárom forduló után hat győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlegük, ez a hetedik helyre elegendő Gálhidi György együttesének.

Magyar Kupa, 7. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC–Paksi FC

Nyíregyháza, városi stadion, csütörtök, 12.30 óra.

Vezeti: Lovas L. (Márkus P., Punyi). Tv: M4 Sport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!