kosárlabda

2020.10.03. 20:18

PEAC-veréssel kezdte a szezont az Atomerőmű KSC Szekszárd

Az első félidei döntetlent követően dőlt el az Atomerőmű KSC Szekszárd javára a PEAC-Pécs elleni nyitófordulóbeli mérkőzés, ezzel győzelemmel kezdte a 2020/2021-es szezont Djokics Zseljko együttese.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Péntek délig lerágtuk mind a tíz ujjunkról a körmöt, de megnyugtató hírek érkeztek szekszárdi és pécsi oldalról is: valamennyi játékos és stábtag COVID-tesztje negatív lett, így kétszáztizenhét nap után ismét bajnoki mérkőzést játszhatott e két csapat. Az Atomerőmű KSC-nél nemcsak ezért, hanem Gereben Lívia miatt is örülhettek, hiszen ötszázötvenhárom nap elteltével volt ott a bevonulásnál a csapattársak oldalán.

A 2018/2019-es szezon legjobb Tolna megyei játékosának megválasztott válogatott bedobó (ahogy az várható volt) a kispadon kezdett, a kezdőötösben viszont három nyáron érkezett ex-miskolci játékos, Maja Skorics, Cyesha Goree és Zele Dorina is helyet kapott. Az idény első szekszárdi kosarait éppen utóbbi szerezte büntetőkből, a legjobban mégis Goree, a másik oldalon pedig az éppen Szekszárdról hazaigazolt Kiss Virág kezdte hét-hét ponttal.

A hazaiak – tanulva a Sió Kupa-mérkőzésből (68–63) – nem engedték ellépni ellenfelüket, igaz, ők sem tudtak elhúzni tőlük. Döntetlent hozó első negyedet követően agresszívabbá vált a pécsiek védekezése, a Szekszárd alig jutott támadó lepattanóhoz, s ez idő alatt szinte csak büntetőkből tudott eredményes lenni. Djokics Zsejkónak időkéréseivel sikerült rendet tenni a fejekben, Theodoreán Alexandra megszokott harciassága pedig a társakra is átragadt. Zala Friskovec triplájával húsz másodperccel a nagyszünet előtt ismét átvették a vezetést a vendéglátók, de a hosszú pihenőre is egállal mentek a felek.

Az a legendás harmadik negyed most is úgy tűnt, hogy döntőnek bizonyul. Az első félidőben hiányolt lepattanók, zárások, kisegítések most megvoltak, így hétpontos előnnyel várhatta a záró felvonást a Szekszárd. Az utolsó tíz perc az előtte lévő harminchoz képest örömjáték volt, három perccel a vége előtt a Kadarka Brigade rászámolt a pécsiekre (85–75), az összképet nézve nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Az látható, hogy még van hova fejlődnie a Szekszárdnak, ahogy azt Djokics Zseljko a lapunknak adott, idényt megelőző interjúban is mondta. S az is biztos, hogy ha így fog játszani Csirke Ferenc irányításával a PEAC, az előző idénybeli alapszakasz-hetedik helynél előrébb fog végezni.

Hétközi fordulóban, szerdán a Vasas Akadémiához látogat a KSC Szekszárd (a mérkőzés zárt kapus lesz), mely jövő szombaton a címvédő Sopron vendége lesz.

Atomerőmű KSC Szekszárd–PEAC-Pécs 87–76

(23–23, 23–23, 26–19, 15–11)

Szekszárd, 800 néző. V: Söjtöry, Goda, Major.

Szekszárd: STUDER Á. 8/6, Miklós M. 3, Zele 2, SKORICS 12/3, GOREE 16. Csere: Theodoreán 7/6, Bálint R. 10, KRNJICS 15, Friskovec 14/6, Vincze, Szabó F. Edző: Djokics Zseljko

PEAC-Pécs: Sánta 5, WENTZEL 17/3, Strautmane 10/6, Kiss V. 10/6, AJDUKOVICS-ANDRUSICS 15. Csere: Sarok 6, Kaposi, SZELCOVA 13/9. Edző: Csirke Ferenc

Kipontozódott: Theodoreán (38. perc).

Az eredmény alakulása: 3. perc: 7–5. 6. p.: 16–13. 9. p.: 22–19. 12. p.: 24–26. 15. p.: 27–32. 18. p.: 37–42. 21. p.: 51–46. 24. p.: 56–57. 27. p.: 65–59. 30. p.: 72–65. 33. p.: 76–68. 37. p.: 85–75.

Mestermérleg

Djokics Zseljko: – Ilyen mérkőzésre számítottam. Erőből, csapatként nyertünk. Védekezésben kell még fejlődnünk, a második félidőben ebben sikerült előrelépnünk.

Csirke Ferenc: – Ha a negyven percet nézzük, a Szekszárd megérdemelten nyert. Büszke vagyok a csapatomra, mert amit megbeszéltünk, azt maradéktalanul betartották. A sok pont csalóka, mert mindkét csapat jól védekezett, de sok született büntetőből. Nem szoktam egy embert kiemelni, de most megteszem: Ilina Szelcova tizennyolc évesen remekül mutatkozott be, remélem, ilyen töretlen marad a karrierje.

Borítóképünkön Theodoreán Alexandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!