játékosrangsor

2020.12.29. 10:49

Hahn János volt a PFC legjobbja az idényben

Tolnai Népújság

Kisvrda 20201120 Labdargs OTP Bank Liga NB1 bajnoki mrkzs Kisvrda Paks Fot Nemzeti Sport - Dmtr Csaba A kpen: Niko Datkovic Hahn Jnos

Forrás: MW / NS

Fotó: Dömötör Csaba

A Nemzeti Sport idén is elkészítette az OTP Bank Liga őszi idényének játékosrangsorát a munkatársaik által adott osztályzatok alapján. Társlapunk ebben az idényben is 1-től 10-ig osztályozta azon labdarúgókat, akik az adott meccsen leg­alább harminc percet játszottak, s a tizenhat bajnokinak több mint felén pályára léptek. Így kerülhetett fel 144 futballista a listára.

Az őszi szezon abszolút legjobbja a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes volt, aki átlagosan 6,444-es átlagosztályzatot hozott össze a pályára lépései során. A mezőnyjátékosok között is a listavezető fővárosiak dominálnak: a francia Aissa Laidouni (6,091) zárt az élen, megelőzve az ukrán Ihor Haratint (6,083) és a norvég Tokmac Nguent (6,083), aki a hírek szerint új kihívásra vágyik, így már télen távozna a bajnoki címvédőtől.

A Paksi FC-t tizenhárom játékos képviseli a listán. A legmagasabb érdemjegyet nem meglepő módon az NB I góllövőlistáját kilenc találattal vezető Hahn János kapta, aki kereken hatos osztályzattal a hatodik helyen zárt. A támadó az MTK Budapestnek háromszor, a Puskás Akadémiának négyszer talált be, utóbbi találkozón a legmagasabb tízes osztályzatot kapta a Nemzeti Sporttól (ezt az elmúlt ötvenhárom évben csak huszonöten mondhatták el magukról).

Hahn János négy góljáért kiérdemelte a 10-es osztályzatot Fotó: MW

Ki tudja, ha az utolsó négy mérkőzést betegség miatt nem kell kihagynia Hahnnak, lehet, hogy a csapata is jobb szájízzel mehetett volna a rövid téli pihenőre (utolsó három mérkőzésüket elveszítették a zöld-fehérek), ő maga pedig még előkelőbb helyen végez a listán.

A támadó mögött Balogh Balázs áll a második helyen a házi rangsorban. A pályát minden mérkőzésen felszántó középpályás mindössze egy bajnokit hagyott ki az ősszel, s 5,933-as átlagával az összevetésben nyolcadik lett. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán holtverseny alakult ki Bertus Lajos és Bognár István között (5,846), ami a tizennegyedik pozíciót jelenti. Előbbi öt gólpasszal csapata legjobb előkészítője eddig a szezonban, míg utóbbi három-három gólnál és asszisztnál tart.

A további paksi helyezettek: 27. Sajbán Máté (5,667)..., 39. Kulcsár Dávid (5,556)..., 47. Szabó János (5,500)..., 49. Böde Dániel (5,500)..., 51. Len­zsér Bence (5,500)..., 62. Ádám Martin (5,444)..., 69. Osváth Attila (5,385)..., 73. Gévay Zsolt (5,364)..., 79. Haraszti Zsolt (5,333).

Borítóképünkön: Hahn János (jobbról) hatodik a játékosrangsorban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!