Európa-bajnoki selejtező

2021.02.04. 08:01

A kezdésen sok múlhat ma a szlovákok ellen

Tolnai Népújság

Belgrd 20190706 Kosrlabda 2019 nk ni Eurpa bajnoksg EB Magyarorszg Belgium Zele Dorina Studer gnes Nemzeti Sport Fot Koncz Gyrgy

Forrás: NS (archív)

Fotó: Koncz György

Sorsdöntő összecsapás vár ma a magyar női válogatottra Pöstyénben, ahol Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Szlovákia legjobbjaival mérkőzik meg Székely Norbert együttese. A szövetségi kapitány szerint sok múlhat majd a kezdésen.

„Nyilván azt várom, hogy nyerjük meg a mérkőzést. Nem is lehet más a célunk, és nem is lehet más elvárásunk egymással szemben. Ez a szlovák csapat nem legyőzhetetlen. Én hiszek abban, hogy a mi akaratunk tud érvényesülni. A csapatunkban megvan a megfelelő rutin és fiatalos lendület, a kettő jó elegye hozhatja azt, hogy jó mérkőzést játszhatunk, és győztesen térhetünk haza” – fogadkozott Székely Norbert.

A kapitány hangsúlyozta, nem szabad olyan lassan kezdeni, mint Hollandiában. „A szlovákok egészen más játékstílust képviselnek, mint a hollandok. Fizikálisan is egészen mások. Egy biztos, hogy nekünk nem szabad olyan lassan kezdeni, mint ahogy Hollandiában tettük. Ez a csapat sokszor játszott magas hőfokú mérkőzéseket is az első perctől koncentrálva. Sokkal több labdát kell a belső területre bejuttatnunk, és abból befejezéseket találnunk.”

Székely Norbert szerint belső területen verhető Szlovákia – Fotó: MTI

A magyar válogatott a júniusi Európa-bajnokság selejtező-sorozatának H csoportjában eddig egyszer legyőzte Szlovákiát (73–59), és kétszer vereséget szenvedett a holland csapattól (56–66, 63–68). A kilenc selejtezőcsoportból a győztesek és az öt legjobb második jut tovább.

Nemzeti együttesünk az utolsó mérkőzésén győzelmi kényszerben lép pályára, ráadásul a sorsa nem a saját kezében van, mivel számítanak a további mérkőzések eredményei is. Egy nagy arányú sikerrel – mint a magyar szövetség honlapja kifejti – reális továbbjutási esély teremthető. A csoportkör utolsó, Hollandia–Szlovákia mérkőzést szombaton rendezik szintén Pöstyénben.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd három játékost – Goree Cyeshát, Studer Ágnest és Zele Dorinát – ad a nemzeti csapatnak, mely ezen a mérkőzésen kiegészül a válogatottságtól korábban már visszavonult Fegyverneky Zsófiával.

Európa-bajnoki selejtező, H csoport.

Szlovákia–Magyarország. Pöstyén, zárt kapuk mögött. Csütörtök, 18 óra. (Tv: M4 Sport).

Borítóképünk: a szekszárdi Studer Ágnes (középen) és Zele Dorina (51) és sokat tehet a válogatott sikeréért Szlovákiában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!